3 nap alatt radiátoron érlelt kovászos uborka! Napsütés nélkül
Sok receptet kipróbáltunk már, de azt nem gondoltuk, hogy kovászos uborkát napsütés nélkül is lehet készíteni.
Ennek köszönhetően ha kapunk uborkát, akár egész évben elkészíthetjük ezt a csodás savanyúságot.
Hozzávalók:
uborka,
só,
víz
kapor,
fokhagyma,
kenyér
Elkészítés:
Sós vizet forraltam, lehűtöttem, uborkát bevagdostam, kapor rá, nagyon sok fokhagyma, üvegbe vele, sós víz rá, kenyér, letakartam (eddig úgy csináltam ahogy arra emlékeztem anyukámtól) és a lehető legközelebb raktam a radiátorhoz.. (anyósom tanácsolta)… sajna nálunk már 3 hete fűtés kell … a család szerint is isteni lett.
Én sem hittem benne, de anyósom tanácsolta ha nálunk alig van nap, próbáljam ki ezt .. kipróbáltam és sikerült… és nagyon hiányzott már a hazai kovászos uborka íz.. Csoporttagunk azt is elárulta, hogy Édesanyja alapreceptjét alkalmazta. 2,5 – 3 nap alatt elkészül ezzel a módszerrel a finom, nyárias ízű kovászos uborka.
Ezentúl téli kovászos uborka is készülhet, ha sikerül uborkát vennünk.